Nye videoer om IGU - skal ses!

Syriske Mamoun Haj Mohamad og virksomheden Trioplast fortæller om deres succesoplevelse

Ramsdal Integrationscenter anvender en bevilling fra Industriens Fond til at promovere Integrationsgrunduddannelsen (IGU) i hele region Syddanmark.

IGU handler om at klæde flygtninge på til det danske arbejdsmarked gennem 2-årige elevforløb, hvor 20 ugers AMU kurser og intensiv danskundervisning kombineres med arbejds- og læringspraktik i virksomheden.

Målet er at opkvalificere flygtninge, så de kan løse nogle af virksomhedernes rekrutteringsbehov.

I samarbejde med EUC Lillebælt og områdets virksomheder, har Ramsdal Integrationscenter planlagt et helt grundforløb indenfor industriel produktion til borgere som, vi har startet op i IGU. Som inspiration til forløbet og ideen bag IGU, har VEU-Center Trekantsområdet produceret to autentiske videoer.

Syriske Mamoun Haj Mohamad, som vi har hjulpet ud i en IGU i den fynske produktionsvirksomhed Trioplast i Nyborg, trives med at skifte mellem AMU kurser på skolen og arbejdet på fabrikken. Mamoun er glad for at være et forbillede for sine børn og håber på sidenhen at blive ansat i virksomheden.

Se videoen her

 

Søren Boe, Business Development Manager i Trioplast, synes IGU er en glimrende form for uddannelse, da den kombinerer uddannelse i en arbejdsmæssig forstand med læring i at forstå, hvordan en dansk arbejdsplads fungerer. Og så er det Sørens opfattelse, at virksomhedens medarbejdere er glade for at bidrage til integration af flygtninge.

Se videoen her

 

Er IGU noget for din virksomhed?
For mere information om IGU kan du kontakte: