"Det er vist for godt til, at være sandt..."

Sådan tænkte 38-årige Line Skaaning Nielsen, da hun blev kontaktet af sin vejleder fra beskæftigelsesafdelingen. Men på godt tre måneder gik Line Skaanning Nielsen fra Bording fra en tilværelse, hvor hun stort set kun kunne overskue at stå op, til i dag fast job og det, hun selv kalder et helt nyt liv

Line Skaanning Nielsen fra Bording smiler i dag selv ad sin egen reaktion, da hun for knap 15 måneder siden første gang blev kontaktet af sin vejleder fra beskæftigelsesafdelingen i Ikast-Brande Kommune. Kommunen tilbød hende en plads på det første hold i et nyt rengøringsprojekt. På det tidspunkt havde Line Skaanning Nielsen været uden job i en årrække:

- En masse personlige ting var gået ud over min psyke. Jeg kunne stort set kun sørge for at komme op om morgenen, og jeg havde ikke rigtig noget netværk eller nogen at tale med i min dagligdag. Jeg har aldrig haft problemer med at arbejde, men det har været et problem for en arbejdsplads at rumme en person som mig, der fylder så forholdsvist meget, og ikke altid siger og gør ting, som andre.

Men på trods af skepsis takkede Line Skaanning Nielsen ja til kommunens nye rengørings-projekt med jobgaranti:

- Det var jobgarantien, der fik det til at lyde usandsynligt. Jeg har været ude i flere beskæftigelsesprojekter, og det gør så ondt, hver gang man bliver valgt fra, når projektet udløber, og firmaet vælger en ny medarbejder, der kan få tilskud. Selv om man har klaret sig godt. Det æder af selvtilliden.

Motivation og støtte

Men det nye projekt, hvor deltagerne begyndte et oplæringsforløb i firmaet Ramsdal i Ikast, blev en helt ny oplevelse.

- Vi var en super god gruppe deltagere, der motiverede hinanden. Og så var der gode og motiverende mennesker, som støttede os. Både fra Ramsdal og kommunen, siger Line Skaanning Nielsen, der blandt andet fik til opgave at opbygge og indrette virksomhedens lager.

- Det står nøjagtig nu, som da jeg gik i gang med at indrette det for godt et år siden. Ingen har vist turdet lave om på mit system, siger hun med et højt grin, der afslører både oprigtig glæde og et gran stolthed.

Efter tre måneder i projektet, blev Line Skaanning Nielsen og to øvrige deltagere allerede tilbudt job i EliteMiljø (COOR). Line Skaaning Nielsen kom i optræning på Bording Skole, hvorefter hun skulle til rengøringskoncernens interne ”eksamen”.

- Jeg var så nervøs. Min kollega, der havde lært mig op, sagde: Rolig Line, det er jo bare en klud og en moppe.

Og EliteMiljø (COOR) var ovenud tilfredse med Lines evner og indsigt i opgaverne, og så var ansættelseskontrakten klar til underskrift:

- Man kan på ingen måde sammenligne mit liv før og nu. Jeg har gode kolleger, som jeg har klikket med fra begyndelsen. De har lært at leve med, at jeg er, som jeg er, og jeg får hele tiden ny energi af at have et fast job.

Mor og mormor

Energien og glæden er også kommet hendes familie til gode. Line Skaanning Nielsen er mor til en søn på 11 år, en datter på 19 år og – hold nu fast, et barnebarn på otte måneder:

- Det har enorm betydning for min familie, at mit liv har ændret sig. De er stolte af deres mor, og derfor hviler de mere i sig selv. Det giver mig selvtillid at opleve, så på den måde smitter det positivt af hele vejen rundt. Jeg synes, det er fedt, at en virksomhed som EliteMiljø (COOR) investerer i sådan et projekt, og jeg håber, at det inspirerer andre til noget lignende.