Aktivering med jobgaranti

Aktiveringstilbud med jobgaranti? Det er virkelighed med det aktiveringstilbud Virksomhedsporten i Ikast har oprettet i samarbejde med COOR Facility Management.

I Ikast-Brande Kommune er ca. 20% af borgerne i den arbejdsdygtige alder, på overførselsindkomst. (Flemming Storgaard - Kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune).

Kommunale aktiveringstilbud til borgere på overførselsindkomst, førte ikke til at flere borgere kom i arbejde, og blev selvforsørgende. Man var derfor nødt til at tænke nyt.

Et samarbejde mellem Ramsdal Virksomhedsporten i Ikast, COOR (Elite Miljø) og Ikast-Brande Kommune førte til et banebrydende aktiveringsprojekt, hvor et gennemført forløb garanterer fastansættelse hos COOR efterfølgende, og dermed et skift fra overførselsindkomst til at være selvforsørgende.

Projektet tog sin begyndelse i 2017, men er allerede i dag en succes, med mere en 15 forløbsdeltagere, der i dag er selvforsørgende.

"(...) Det har allerede vist sin værdi!" - Flemming Storgaard - Kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune

 

I filmen fortæller Kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune, Flemming Storgaard, og Divisionsdirektør for COOR, Annette Vindstrup, mere omkring aktiveringsprojektet.

Danmark vinder, når vi samarbejder