Ramsdal fastholder højeste kreditværdighed

For niende år i træk har Ramsdal Gruppen opnået den højeste kreditværdighed: AAA på Soliditets kreditvurderingsskala.

Mindre end 2% af alle danske virksomheder har i 2016 opfyldt kravene til denne flotte rating, og Ramsdal Gruppens fornemme præstation skal ses i lyset af, at virksomheden samtidig er syvdobbelt gazellevirksomhed.

Kombinationen af en kraftig vækst – og en samtidig fastholdelse af den højeste kreditværdighed er usædvanlig, og netop disse to egenskaber gør præstationen meget bemærkelsesværdig.

Står stærkere

”Det betyder uden tvivl, at Ramsdal vil stå endnu stærkere som samarbejdspartner og tilbudsgiver, når vi byder på nye opgaver. Vi vil fortsat gerne måles på både pris og kvalitet, men vores sunde økonomi betyder naturligvis også meget for vores kunder”, siger administrerende direktør Karl-Erik Nielsen. ”Vi har altid sat tæring efter næring i Ramsdal Gruppen, og vi er glade for, at det aldrig har været nødvendigt med nogen form for fremmedfinansiering i vores virksomhed. Det giver os en stor og værdifuld handlefrihed, når vi uden at spørge andre selv kan beslutte, hvad vi vil satse på – og hvor meget vi vil investere i de enkelte projekter”, siger Karl-Erik Nielsen.

Betydning for leveringssikkerhed

Soliditets kreditvurdering beror på følgende bedømmelser:

  • Grunddata
  • Ejerforhold
  • Økonomi
  • Betalingserfaringer

I den samlede vurdering indgår med andre ord en lang række parametre, som både dækker over betalingsevne og betalingsvilje – men også forhold som ejerkredsens finansielle styrke, selskabets rentabilitet og indhentede oplysninger om betalingserfaringer indgår i den samlede bedømmelse.

”Den nuværende finanskrise kan meget vel betyde, at kunderne af hensyn til leveringssikkerheden vil vægte vores økonomiske robusthed og kreditværdighed som et ekstra plus,” siger Karl-Erik Nielsen.

”Vi går gerne mod strømmen på nogle områder, hvis vi vurderer, at det er den rette vej for os. Det kan i nogle tilfælde kræve økonomisk robusthed – og så er det rart at vide, at vi ikke behøver at ryste på hånden, hvis resultaterne først viser sig på et lidt senere tidspunkt”.