Her skal langtidsledige ud med kost og spand

Ikast-Brande Kommune går nye veje i forsøget på at hjælpe de borgere, der har sværest ved at finde et job.


I samarbejde med Elite Miljø A/S og Ramsdal Gruppen A/S opretter kommunen et træningscenter i Ikast, hvor en gruppe langtidsledige ikke kun skal lære at begå sig på en arbejdsplads.

De skal også gøre rent.

Ikast-Brande har netop valgt Elite Miljø A/S til at varetage den samlede opgave med rengøring i de kommunale institutioner.

De borgere, der gennemfører træningsforløbet og en efterfølgende praktikperiode, er sikret et fast job i rengøringsvirksomheden.

Elite Miljø A/S garanterer, at der ikke sker afskedigelser.

Ansættelserne vil være en del af den almindelige udskiftning, når en medarbejder hos Elite Miljø får andet arbejde. Elite Miljø har desuden indgået partnerskab med en række andre virksomheder i lokalområdet, som de kan trække på, hvis et rengøringsjob ikke passer til den ledige.

Behov for nytænkning

Det er første gang, en kommune på den måde kombinerer rengøringsopgaven med en indsats for at skaffe borgere i arbejde.

"Der er tale om en gruppe borgere, som har mere end svært ved at komme i arbejde. Jeg glæder mig over, at vi med det nye tiltag forsøger at ændre måden, vi får ledige i job på. Vi trænger til at finde nye løsninger."

Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (V)

Regionsdirektør i Elite Miljø A/S, Annette Vindstrup, siger:

- Gennem de seneste år har vi ofte set, at der alene er fokus på prisen, og at den billigste udbyder vinder. Her er der tænkt anderledes, hvilket giver plads til en ny type medarbejdere.

For Ramsdal Gruppen er det banebrydende at gå ind i et partnerskab med en organisation, der har et helt andet kerneområde end beskæftigelsesindsats, fortæller direktør Heidi Refsgaard Steensen.

Der er plads til 15 ledige ad gangen i træningscentret.

Når de er gjort klar til et job, kommer de i praktik hos Elite Miljø eller hos en lokal partnervirksomhed

Et forløb kan vare op til 18 måneder. Kontrakten på det nye samarbejde løber frem til 30. juni 2022.