Her er der plads til alle

På Virksomhedsporten bliver arbejdstiderne planlagt, så de passer til den enkelte medarbejder. Nogle møder tidligt – andre lidt senere og måske i flere timer. Der er hvilerum til dem, der har brug for en pause og afskærmede steder, hvor man kan arbejde i fred.

Alle har ressourcer

Den socialøkonomiske virksomhed løser en bred vifte af opgaver for en række virksomheder. Det kan være at lægge en indlægsseddel i en pose, at tape låget fast til en legetøjsgryde eller at samle en scooter til børn. Virksomheden har i dag 27 medarbejdere, som enten er i flexjob eller i gang med et afklarings- eller udviklingsforløb for at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

- De mennesker, der arbejder hos os, kan have udfordringer enten fysisk, psykisk, kognitivt eller socialt. Det hænger vi os ikke så meget i. Vi bygger videre på de  ressourcer, folk har, værner om fællesskabet og deler vores sejre. Virksomhedsporten skal være et godt sted at være, hvor tillid og et godt psykisk arbejdsmiljø er dagligdag, understreger afdelingsleder Inger Voldum og fortsætter:

- De virksomheder, vi løser opgaver for, skal selvfølgelig også kunne regne med, at vi leverer varen til tiden, og at kvaliteten er i orden. Hvis vi har problemer med at nå en opgave, rykker vores bagland ud og hjælper. Ramsdal Gruppen er vores sikkerhedsnet, forsikrer Inger Voldum.

Hensyn er en selvfølge

Jeanette Carstensen har arbejdet på Virksomhedsporten i to måneder. Hun er af sted seks timer i løbet af en uge. Det er, hvad hun kan holde til. Jeanette har haft en svær depression og har aldrig fået fodfæste på arbejdsmarkedet. En mentor fra kommunens mentorkorps har hjulpet hende videre.

- Jeg har svært ved at møde nye mennesker og komme nye steder hen. Jeg har arbejdet andre steder, hvor jeg har fået det dårligt, når jeg vågnede om morgenen. Sådan har jeg det ikke nu. Jeg er rigtig glad for at være på Virksomhedsporten. De tager hensyn til mig, og har jeg en dårlig dag, kan jeg sidde for mig selv. Det er et meget fleksibelt sted. Alle ved, at der er en grund til, at vi er der, så hvis man har behov for at stå op eller trænger til at hvile sig, så gør man bare det, slutter Jeanette
Carstensen.

Klik her for at læse artiklen i MuligHeden, fra Ikast-Brande kommune (Side 4).